Tuesday, February 01, 2011

Mo le silafia o e o le a palota ia Mati 2011 i Samoa

A U T A L A V O U M O T A E A O
O se Fa'amalosi'aga Mo e Palota i Nu'u ma Alalafaga i Samoa Atoa
ASO O LE PALOTA LAUTELE I SAMOA - Aso Faraile, Aso 4 Mati, 2011.
O AI E TATAU ONA PALOTA?
Fai mai le Fa'avae o Samoa, e palota i latou e amata mai i le 21 tausaga le matua.
E le na o matai e palota, a e aofia ai o faletua ma tausi, tama'ita'i ma taulele'a ua 21 ma sili atu le matua.
Afai e te le i lesitala ona ua tapunia e le Malo le faitoto'a ia Novema 2010, ia manatua o lou aia tatau lea ua 'ave'esea ona o tulafono a le Malo.
AISEA E TAUA AI LAU PALOTA?
Fia maua se Malo e alofa moni i fanau a Samoa o le a tau'avea le 'avega mamafa o atina'e ua tula'i mai ma atina'e ua fuafuaina. Pei o le uafu i Aleipata, Kasino, Fa'atauina o aseta a le atunu'u i kamupani mai fafo, suiina o le tulafono fa'avae i fanua tau Samoa e tatala ai le avanoa i e mau tupe e su'e ai polofiti mo latou lava, ma isi polokalame ua una'i mai i fafo e ititi lava se manuia o Samoa e maua ai. O nei atina'e ua fa'atupu ai ni aitalafu ua na o fanau ma a latou fanau o le a mafatia i tausaga e tele oi luma i le totogiina.
Ina ia 'ave'ese le tulaga le kerisiano ma le le temokarasi, o le pule itu-tasi o se pati i totonu o le Palemene. O le ala lea e faigofie ai ona pasia o tulafono fou e aunoa ma se saili ia mautinoa le finagalo lautele o Samoa atoa. Pei o le tulafono i fanua Samoa sa tatau ona su'e se finagalo i se pelepesite o Samoa e pei ona fa'atonuina i le Fa'avae o Samoa. A e na pasia lava e le lua vae tolu o sui faipule a le itu a le Malo. To'atele le mamalu o le atunu'u o lo o fesiligia pea lea mata'upu ona e le i iai so latou leo.
Palota ina ia fa'aitiitia le olaga mativa ua o'o mai i o tatou aiga pei fo'i o atunu'u e tele o le lalolagi o lo o pulea mai e i latou o lo'o u'uina tupe ma fa'asoaina tupe mo fesoasoani mo atunu'u maualalo le tamao'aiga.
Palota mo le manuia o fanau, tina ma tama, matua ua matutua ua afu lo latou tautua, e ala i le a'oa'oina, soifua maloloina, ma le nofo lelei ma le nofo to'afilemu i totonu o nu'u ma alalafaga.
O lou aia tatau lava e te filifili ai se sui ua malamalama i tulaga ua o'o mai i Samoa ina ia pulea Samoa ma le alofa, ma le va'ai i tausaga o i luma.

PALOTA MA LE ALOFA.
PALOTA MO TUPULAGA O LE A TAU'AVE LE FU'A O SAMOA I TAUSAGA A TAEAO

0 Comments:

Post a Comment

<< Home