Sunday, July 05, 2009

Samoa, ua na o se amataga

E fa'afetaia le Tama Alofa ona o Lana ta'ita'iga ma Lana fa'amalumalu ia Samoa. Pei ona sa tu'uina i Ona luma le mataupu e tusa ai o le tulaga i ali'i faipule e to'aiva sa taleaina e le Fofofga Fetalai o latou tofi ma nofoaga i totonu o le Palemene o Samoa. Ua tu'uina mai i le vaiaso ua te'a nei le fa'ai'uga a le Fa'amasino Sili, ua fa'aleaogaina le fa'atonuga a le fofoga fetalai.

Lona uiga, ua fa'aali mai ai i lea fa'ai'uga le tuto'atasi o le Fa'amasinoga Sili, na te faia ni fa'ai'uga e talafeagai ma Tulafono tusia. O le a manino le fa'ai'uga a le Fa'amasino Sili i le vaiaso fou.

E ui la ose tulaga alu i luma ua tula'i mai mo le Palemene, e ao pea ona nofo uta ma mataala Samoa aua e mafai fo'i e le Malo ona fai ni suiga ina ia talafeagai ai tulafono ma ni polesi o taumafai e fa'atino. O se fa'ata'ita'iga o lea tulaga o le suiina o le itu e feoa'i ai ta'avale e aunoa ma le maliega a Samoa atoa.

O le sini o galuega a le Itu a Tautua, ina ia mafai ona fa'atuina se Itu Tete'e i totonu o le Palemene. O se fa'amanuiaga sili lava pe a mafai ona galulue fa'atasi o Faipule Tu To'atasi ma le to'aiva ina ia fa'atinoina se Itutete'e o iai le tofa mamao ma le fa'autaga loloto.

O le a 48 tausaga o le tuto'atasi o le Malo o Samoa. O le iai o se Itu Tete'e malosi i totonu o le Palemene o Samoa, ou te manatu ose Taeao fou fo'i lea mo Samoa e 'avea ai pea Samoa ma fa'ata'ita'iga o pulega fa'atemokarasi i totonu o atunu'u o le pasefika.


Meripa Weir

0 Comments:

Post a Comment

<< Home